Röviden: Kis, családi vállalkozás. Szeretjük a chili-t.
Bővebben:Az Overdose Chili egy gyermekkori emlék materializálódása a jelenben.
Nagyjából 30 éve, szüleim paradicsomot főztek be és nekem is jutott egy kis fazék az alkotáshoz. Mivel tudtam, hogy édesanyám nagyon szereti a csípőset, ezért Neki szerettem volna kedveskedni, úgyhogy amiről tudtam, hogy csíp, beletettem a készülő “mű”-be.
A paradicsom mellett hegyes erős, macskap.cse, tulipán paprika, cseresznyepaprika, lilahagyma, vöröshagyma, fokhagyma és bors került a főzetbe. Addig főztem, amíg teljesen homogénné vált az összes alkotóelem és a bennük lévő víz nagy része is kipárolgott.
A kihűlés után jött a kóstolás, aminek az emléke a mai napig tisztán jelenik meg előttem…
Minden képmutatást mellőző, őszinte elismerés.
Talán ez az alapköve annak, hogy ma az őstermelőként megtermelt alapanyagokból, kistermelőként, kézműves szószokat gyártunk.
A termékek jellemzői:
– csak saját termelésű alapanyagok
– nem tartalmaz színezéket és tömegnövelőket
– 5% alatti sótartalom (legfőképp a tartósság érdekében)
– minden egyes chili paprikát egyenként megvizsgálunk és kiválogatjuk azokat, amik a kész termék “fehérje” tartalmát jobban megemelnék a kelleténél 🙂
– kézzel történik a feldolgozás a szürettől kezdve a válogatáson és tisztításon át, a főzésig és palackozásig (mindössze egy turmixgép segítségét vesszük igénybe, hogy a végeredmény még homogénebb legyen)
Aki a fentieket végig olvasta; azt üdvözli a Vincze család: Viola, Nóri, Lia és Imi
És ha még ezt is elolvastad, akkor a következő vásárlásod összegéből kapsz 10% árengedményt! 🙂
(maxium 3 termék együttes árára vonatkozik az akció)
Csak annyit kell tenned, hogy jelezd, hogy elolvastad…
….