Rólunk

Röviden: Kis, családi vállalkozás. Szeretjük a chili-t.

Bővebben:Az Overdose Chili egy gyermekkori emlék materializálódása a jelenben.

Nagyjából 30 éve, szüleim paradicsomot főztek be és nekem is jutott egy kis fazék az alkotáshoz. Mivel tudtam, hogy édesanyám nagyon szereti a csípőset, ezért Neki szerettem volna kedveskedni, úgyhogy amiről tudtam, hogy csíp, beletettem a készülő “mű”-be.

A paradicsom mellett hegyes erős, macskap.cse, tulipán paprika, cseresznyepaprika, lilahagyma, vöröshagyma, fokhagyma és bors került a főzetbe. Addig főztem, amíg teljesen homogénné vált az összes alkotóelem és a bennük lévő víz nagy része is kipárolgott.

A kihűlés után jött a kóstolás, aminek az emléke a mai napig tisztán jelenik meg előttem…

Minden képmutatást mellőző, őszinte elismerés.

Talán ez az alapköve annak, hogy ma az őstermelőként megtermelt alapanyagokból, kistermelőként, kézműves szószokat gyártunk.

A termékek jellemzői:

– csak saját termelésű alapanyagok

– nem tartalmaz színezéket és tömegnövelőket

– 5% alatti sótartalom (legfőképp a tartósság érdekében)

– minden egyes chili paprikát egyenként megvizsgálunk és kiválogatjuk azokat, amik a kész termék “fehérje” tartalmát jobban megemelnék a kelleténél 🙂

– kézzel történik a feldolgozás a szürettől kezdve a válogatáson és tisztításon át, a főzésig és palackozásig (mindössze egy turmixgép segítségét vesszük igénybe, hogy a végeredmény még homogénebb legyen)

Aki a fentieket végig olvasta; azt üdvözli a Vincze család:  Viola, Nóri, Lia és Imi

És ha még ezt is elolvastad, akkor a következő vásárlásod összegéből kapsz 10% árengedményt!   🙂

(maxium 3 termék együttes árára vonatkozik az akció)

Csak annyit kell tenned, hogy jelezd, hogy elolvastad…

….